Conflict Rusia-Ucraina: Merkel respinge cererea lui Porosenko de nave NATO si il critica pe Putin

Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 15:16
1145 citiri
Conflict Rusia-Ucraina: Merkel respinge cererea lui Porosenko de nave NATO si il critica pe Putin
Foto: Arhiva Facebook/ Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a indemnat joi Kievul la retinere, dupa ce presedintele ucrainean Petro Porosenko a cerut ca Kievul sa fie sustinut cu nave NATO la Marea Azov, in urma incidentului armat de duminica in largul Crimeei.

"Rugam partea ucraineana sa ramana informata, pentru ca putem rezolva lucrurile doar ramanand rezonabili, discutand unii cu ceilalti", a declarat sefa Guvernului german.

"Nu poate exista o solutie militara la aceste confruntari", a subliniat ea, la Berlin, in cursul unui forum germano-ucrainean, in urma indemnului lui Porosenko la desfasurarea unor nave NATO cu scopul de a garanta accesul la Marea Azov.

Merkel a promis sa abordeze acest subiect cu Vladimir Putin la summitul G20.

Ea a acuzat totodata Moscova ca a limitat in mod voit accesul la Marea Azov - la care au acces atat Ucraina, cat si Rusia - dupa ce Putin a inaugurat un pod peste Stramtoarea Kerci, care asigura o legatura intre teritoriul rus si Peninsula ucraineana Crimeea, anexata de rusi.

"Toate acestea sunt de trecut in contul presedintelui rus. De cand a fost inaugurat acest pod, in mai, conditiile navigatiei s-au inrautatit", a criticat ea.

Cancelarul a promis sa faca totul pentru ca zona de coasta ucraineana, mai ales orasul Mriupol, sa ramana accesibila pe cale maritima.

Merkel a reafirmat totodata angajamentul Berlinului si Parisului in procesul de pace in Ucraina, recunoscand insa ca "succesele raman, din nefericire, foarte limitate".

Presedintele Porosenko sustine ca Rusia mobilizeaza trupe la granita cu Ucraina si ca exista riscul unui razboi totalConflict Rusia-Ucraina: Trei marinari ucraineni, incarcerati in Crimeea timp de doua luniPetro Porosenko cere nave NATO in Marea Azov: Nu credeti minciunile lui Putin. Vrea sa anexeze intreaga Ucraina!Rusia a difuzat imagini cu marinarii ucraineni capturati, care recunosc ca actiunile lor au fost "o provocare" (Video) ...citeste mai departe despre "Conflict Rusia-Ucraina: Merkel respinge cererea lui Porosenko de nave NATO si il critica pe Putin" pe Ziare.com

#Merkel conflict Ucraina Rusia , #Stiri International