Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conferința privind viitorul Europei: primele proiecte de propuneri în plen

Conferința privind viitorul Europei: primele proiecte de propuneri în plen

În perioada 25-26 martie, plenul Conferinței privind viitorul Europei se reunește la Parlamentul European de la Strasbourg pentru a discuta propunerile preliminare, într-un weekend completat cu schimburi ale grupurilor de lucru, anunță serviciul de presă al PE.

Sesiunea plenară a conferinței va dezbate, pentru prima dată, proiectele de propuneri preliminare pregătite în urma schimburilor a nouă grupuri de lucru din plen. Aceste prime proiecte, grupate pe teme, se bazează pe recomandările formulate de grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni, de grupurile de dezbatere naționale și de ideile colectate prin intermediul platformei digitale multilingve, precum și pe schimburile desfășurate în timpul sesiunilor plenare și ale grupurilor de lucru ale conferinței.

Pe baza consensului, plenul își va prezenta propunerile Comitetului executiv. Acesta din urmă va elabora un raport în deplină colaborare și transparență cu plenul. Aflați mai multe informații despre componența, scopul și activitatea sesiunii plenare și descărcați toate documentele relevante (inclusiv ordinea de zi) pentru următorul weekend, pe pagina de internet a sesiunii plenare a conferinței. Raportul final al platformei care urmează să fie luat în considerare pentru propunerile din cadrul ședinței plenare, pe baza contribuțiilor cetățenilor colectate până la 20 februarie, este, de asemenea, disponibil online.

În cadrul fiecăruia dintre cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni, aproximativ 200 de europeni de toate vârstele și provenind din medii diverse, din toate statele membre, s-au întâlnit pentru a discuta și a adopta recomandări cu privire la provocările cu care se confruntă Europa în prezent și în viitor. Recomandările făcute de aceste grupuri de dezbatere pentru sesiunea plenară a conferinței sunt disponibile pe pagina web dedicată. Acestea au fost prezentate și dezbătute cu cei 80 de reprezentanți ai grupurilor de dezbatere în cadrul sesiunilor plenare anterioare (din ianuarie și martie 2022), care vor continua să participe la proces până la încheierea acestuia.

Cetățenii pot trimite în continuare contribuții pe platformă, pentru a permite continuarea dezbaterii online. Contribuțiile introduse după 20 februarie vor face obiectul unui raport final după 9 mai. ...citeste mai departe despre "Conferința privind viitorul Europei: primele proiecte de propuneri în plen" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1622 ori