Conectarea la Europa: Cel mai mare pericol si solutia salvatoare

Luni, 16 Mai 2016, ora 14:54
901 citiri
Conectarea la Europa: Cel mai mare pericol si solutia salvatoare

Ziua Europei, 9 mai, este o buna ocazie pentru a face bilantul celor 9 ani de cand Romania este membra a familiei europene, bilant care aduce cu sine si chestiunea legata de ce a avut de castigat si ce a avut de pierdut tara noastra ca urmare a aderarii la Uniunea Europeana.

Raspunsul meu la aceasta intrebare este unul destul de simplu si, de altfel, l-am formulat si in cadrul unei dezbateri organizate, zilele trecute, de Biroul Parlamentului European la Bucuresti: am avut totul de castigat si nimic de pierdut prin apartenenta noastra la constructia europeana.

Poate parea un raspuns simplist, dar el se bazeaza pe argumente temeinice.

Daca privim la cei 9 ani, cred ca trebuie sa analizam doua aspecte. Primul este legat de criza profunda pe care UE o traverseaza. Iar al doilea aspect se refera la bilantul propriu-zis al parcursului european al Romaniei, care are, ca orice bilant, un activ si un pasiv.

In actualul context trebuie sa admit ca am oarece temeri in privinta ...citeste mai departe despre "Conectarea la Europa: Cel mai mare pericol si solutia salvatoare" pe Ziare.com

#Romania membra Uniunea Europeana, #proiect tara Romania , #Stiri International