Conditia pusa de Franta pentru a accepta amanarea Brexit-ului

Marti, 09 Aprilie 2019, ora 14:35
941 citiri
Conditia pusa de Franta pentru a accepta amanarea Brexit-ului
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul britanic Theresa May trebuie sa prezinte o cale clara si credibila pentru iesirea din situatia tulbure ce invaluie iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana pentru ca Franta sa accepte o amanare a Brexit-ului, a declarat marti ministrul francez de finante Bruno Le Maire.

"Este nevoie de claritate privind motivul amanarii si cum va facilita el in cele din urma un acord", a declarat Le Maire la televiziunea FranceInfo, citat de agentia Reuters.

Intrebat daca este inevitabil un Brexit fara acord, daca premierul May nu reuseste, Le Maire a raspuns: "Prefer un acord. Dar Theresa May ar trebui sa ne dea motivele pentru care ea doreste o amanare, iar aceste motive trebuie sa fie credibile".

Theresa May merge marti la Berlin si Paris pentru a se intalni cu doi mediatori de seama ai UE, inainte de un summit crucial ce va avea loc miercuri si la care liderii Uniunii vor lua o decizie in privinta prelungirii Brexit-ului.

Vezi si Iohannis participa miercuri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Citeste si May a cerut o amanare a Brexitului pana pe 30 iunie. Laburistii vor un nou referendum ...citeste mai departe despre "Conditia pusa de Franta pentru a accepta amanarea Brexit-ului" pe Ziare.com

#Franta Brexit amanare , #Stiri International