Comisia LIBE recomanda sanctionarea Budapestei din cauza lipsei de respect fata de democratie si statul de drept

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 22:16
669 citiri

Comisia pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European (PE) a recomandat joi ca Guvernul ungar sa fie sanctionat din cauza, in opinia sa, unei lipse de respect fata de democratie si statul de drept, relateaza The Associated Press.

Comisia a recomandat sa se deschida proceduri disciplinare, care ar putea sa antreneze o suspendare temporara a dreptului de vot al Ungariei in cadrul Consiliului European, din care fac parte sefii de stat si de guverne ai Celor 28.

Guvernul premierului Viktor Orban a "subminat in repetate randuri independenta puterii judiciare, libertatea presei si drepturile fundamentale ale cetatenilor" ungari, a denuntat europarlamentara olandeza Judith Sargentini.

Partidul lui Orban, Fidesz, a obtinut o victorie in alegerile parlamentare de duminica.

Cum Guvernul probabil ca nu-si va schimba directia, "Consiliul trebuie sa initieze proceduri acum", a subliniat Sargentini.

Si Comisia Europeana a cerut Ungariei sa apere democratia si statul de drept. ...citeste mai departe despre "Comisia LIBE recomanda sanctionarea Budapestei din cauza lipsei de respect fata de democratie si statul de drept" pe Ziare.com

#Parlamentul European sanctiuni Ungaria democratie , #Stiri International