Comisia Europeana se declara ingrozita de asasinarea jurnalistei malteze

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 16:35
1077 citiri
Comisia Europeana se declara ingrozita de asasinarea jurnalistei malteze
Foto: Facebook/Jean Claude Juncker

Comisia Europeana s-a declarat marti ingrozita de uciderea jurnalistei malteze in urma exploziei unei bombe si a condamnat in cei mai duri termeni acest act, cerand aducerea vinovatilor in fata justitiei.

"Suntem ingroziti de faptul ca binecunoscuta si respectata jurnalista Daphne Caruana Galizia si-a pierdut viata ieri, in ceea ce pare a fi un atac tintit", a declarat Margaritis Schinas, purtator de cuvant al Comisiei Europene, in conferinta de presa cotidiana.

El a subliniat ca executivul comunitar si presedintele acestuia, Jean-Claude Juncker (foto), au condamnat atacul in cei mai fermi termeni posibili.

"Dreptul unui jurnalist de a investiga, de a pune intrebari incomode si de a relata eficient se afla in centrul valorilor noastre si trebuie sa fie garantat intotdeauna. Avem incredere ca se va face dreptate chiar daca acest lucru nu va fi suficient pentru a corecta acest rau", a spus Schinas, conform Reuters.

Premierul maltez Joseph Muscat a devenit tinta criticilor, dupa ce Daphne Caruana Galizia a scris ca o firma al carei nume apare in scandalul "Panama Papers", Egrant Inc., este detinuta de sotia premierului, Michelle Muscat. Potrivit ziaristei, sotia premierului ar fi primit bani de la fiica presedintelui azer prin intermediul unei companii infiintate de Mossack Fonseca, firma de avocatura aflata in centrul scandalului "Panama Papers".

In aprilie anul trecut, guvernul condus de Joseph Muscat a reusit sa supravietuiasca unei motiuni de cenzura depuse de Opozitie, in urma altor dezvaluiri legate de scandalul "Panama Papers", implicandu-l pe ministrul Energiei.

O ancheta realizata de catre circa 100 de publicatii din intreaga lume in legatura cu 11,5 milioane de documente a dus la dezvaluirea, in aprilie 2016, a unor conturi in paradisuri fiscale apartinand unui numar de 140 de responsabili politici sau personalitati.

Documentele, regrupate sub denumirea de "Panama Papers", au provenit de la casa de avocatura Mossack Fonseca, cu sediul in Panama. Conform Consortiului International al Jurnalistilor de Investigatii (ICIJ), ce a reunit pentru aceasta activitate 370 de jurnalisti din peste 70 de tari, mai mult de 214.000 de entitati offshore au fost implicate in operatiuni financiare in peste 200 de tari si teritorii din intreaga lume. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana se declara ingrozita de asasinarea jurnalistei malteze" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia Europeana jurnalista Malta ucisa, #reactii ucidere jurnalista Malta, #jurnalista Malta omorata bomba , #Stiri International