Comisia Europeana: Romania nu si-a indeplinit obligatiile de zeci de ori anul trecut

Joi, 09 Iulie 2015, ora 21:23
840 citiri
Comisia Europeana: Romania nu si-a indeplinit obligatiile de zeci de ori anul trecut
Foto: Ziare.com

In cazul Romaniei s-au inregistrat, anul trecut, 68 de cazuri de constatare a neindeplinirii obligatiilor, potrivit unui raport CE. Agentul guvernamental Razvan-Horatiu Radu atrage atentia ca prea putine institutii manifesta o atitudine proactiva privind transpunerea legislatiei UE cu celeritate.

Comisia Europeana a adoptat, joi, raportul anual privind monitorizarea aplicarii dreptului Uniunii in 2014, care arata ca anul trecut au fost inregistrate 1.347 de proceduri formale de constatare a neindeplinirii obligatiilor, fata de 1.300 in 2013.

In 2014, cetatenii obisnuiti, oamenii de afaceri, organizatiile non-guvernamentale si alte organizatii au continuat sa semnaleze potentiale incalcari ale legislatiei europene, depunand cu 5,7% mai multe plangeri fata de 2013. Cele mai multe plangeri in acest sens s-au inregistrat inpotriva Spaniei (553), Italiei (475) si Germaniei (276).

In ceea ce priveste cazurile de constatare a neindeplinirii obligatiilor, Romania se afla, la 31 ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana: Romania nu si-a indeplinit obligatiile de zeci de ori anul trecut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia Europeana infringement Romania, #Comisia Europeana nereguli Romania , #Stiri International