Comisia Europeana recunoaste: UE este dezarmata in fata hackerilor

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 21:32
1118 citiri
Comisia Europeana recunoaste: UE este dezarmata in fata hackerilor

Atacul cibernetic asupra postului TV5 Monde, revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, este un avertisment pentru UE si ar trebui sa determine statele membre si Parlamentul European sa se inteleaga pentru a lua masuri de consolidare a securitatii retelelor informatice, a indicat vineri Comisia Europeana.

"Criminalitatea evolueaza, cu ajutorul programelor malware fiind posibila preluarea sub control a unui mare numar de calculatoare, gasirea de informatii sensibile sau lansarea de atacuri pe scara extinsa", atragea atentia in anul 2010 Cecilia Malmstrom, comisar pentru afaceri interne in precedentul executiv comunitar, tot in acel an fiind elaborate ultimele planuri ale Comisiei Europene la acest capitol.

Cecilia Malmstrom insista atunci pe necesitatea ca statele sa-si construiasca o capacitate de reactie rapida in fata atacurilor cibernetice si sa intensifice schimburile de informatii.

Sugestiile fostului comisar european au fost reunite in anul 2013 intr-o propunere de ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana recunoaste: UE este dezarmata in fata hackerilor" pe Ziare.com

#Comisia Europeana hackeri pericoli , #Stiri International