Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana cere Romaniei sa implementeze decizia CJUE privind inchiderea gropilor de gunoi ilegale

Comisia Europeana cere Romaniei sa implementeze decizia CJUE privind inchiderea gropilor de gunoi ilegale
Comisia Europeana a cerut joi Romaniei sa inchida, sa sigileze si sa ecologizeze 48 de gropi de gunoi ilegale, respectand, astfel, o decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene din 18 octombrie 2018, informeaza executivul comunitar, intr-un comunicat de presa.

Romania are la dispozitie patru luni pentru a remedia situatia, avertizeaza executivul comunitar.

Potrivit directivei cadru privind deseurile (Directiva 2008/98/CE), statele membre trebuie sa recupereze si sa gestioneze deseurile intr-un mod care nu pune in pericol sanatatea umana si mediul inconjurator. Directiva interzice abandonarea, aruncarea sau eliminarea necontrolata a deseurilor.

Romania era obligata sa inchida si sa reabiliteze gropile de gunoi (municipale si industriale) care nu respecta standardele pana la data de 16 iulie 2009. Din cauza progreselor lente, Comisia a decis sa aduca aceasta problema in fata Curtii de Justitie a UE in luna februarie 2017. Hotararea CJUE a vizat 68 de gropi de gunoi, dintre care doar 20 au fost inchise definitiv pana acum.

Pana in luna ianuarie 2020, cea mai mare parte a lucrarilor necesare pentru inchiderea, sigilarea si regenerarea restului de 48 de gropi de gunoi nu au fost inca planificate, aprobate sau initiate. De aceea, Comisia a decis sa trimita Romaniei o scrisoare de notificare formala, dupa decizia CJUE.

Vezi si Decizie de infringement: Romania are la dispozitie 4 luni ca sa rezolve problema poluarii aerului ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana cere Romaniei sa implementeze decizia CJUE privind inchiderea gropilor de gunoi ilegale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 532 ori
Citeste mai multe despreRomania gropi gunoi ilegale