Comisia Europeana ameninta cu sanctiuni tarile care nu primesc migranti

Joi, 02 Martie 2017, ora 14:23
879 citiri
Comisia Europeana ameninta cu sanctiuni tarile care nu primesc migranti
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Comisia Europeana a avertizat joi, ca, "nu va ezita" sa lanseze proceduri de infringement impotriva tarilor care refuza sa primeasca refugiati din Italia si Grecia, cerand totodata inasprirea masurilor luate la nivel national impotriva migrantilor ilegali.

Executivul european a cerut accelerarea expulzarilor, prin "incheierea rapida" de acorduri de readmisie cu Nigeria si Tunisia si retinerea "persoanelor pentru care a fost luata decizia de retrimitere" daca exista "un risc de fuga", relateaza AFP si Reuters.

"Este de datoria noastra sa le transmitem clar migrantilor, partenerilor nostri din terte tari si concetatenilor nostri ca, daca oamenii au nevoie de ajutor, ii vom ajuta, daca nu, ei trebuie sa se intoarca", a insistat prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Germanii au pierdut jumatate din imigrantii afgani care urmau sa fie expulzatiProtest urias la Barcelona: 160.000 de spanioli au iesit in strada pentru a cere primirea urgenta a refugiatilorRomania a primit peste 550 de refugiati: Cum sunt ajutati sa se integreze si sa-si gaseasca o locuinta prin programul "O noua casa"Ziua in care Romania intra oficial in ecuatia migratiei - ce beneficii au la noi refugiatiiPrimii refugiati au ajuns in Romania - de unde vin si in ce oras vor fi dusiPovestea dramatica a unei familii de sirieni, care a fugit de bombe si a ajuns la GalatiPrimii refugiati ajunsi in Romania, in dialog cu elevii unui liceu: E greu sa ne intoarcem, putem fi omorati

Circa 13.500 de solicitanti de azil au fost pana in prezent "relocati" din Grecia si Italia (dintre care aproximativ 9.600 din Grecia), in conditiile in care restul tarilor europene s-au angajat in septembrie 2015 sa primeasca pana la 160.000 in doi ani.

Acest plan este menit sa demonstreze solidaritatea UE cu migrantii care fug de razboi si sa reduca presiunea imensa asupra Atenei si Romei.

Dar Ungaria, Austria si Polonia "refuza in continuare sa participe la program", in timp ce alte tari (Cehia, Bulgaria, Croatia si Slovacia) "nu se implica decat intr-o masura foarte limitata", a deplans Comisia.

Daca statele membre "nu isi intensifica" actiunile de relocare in scurt timp, Comisia "nu va ezita sa isi foloseasca puterile conferite de tratate", a reiterat executivul european, cu referire la procedurile de infringement prevazute in legislatia europeana.

Uniunea Europeana incearca sa reduca imigratia dupa ce aproximativ 1,6 milioane de refugiati si migranti au ajuns pe con ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana ameninta cu sanctiuni tarile care nu primesc migranti" pe Ziare.com

#sanctiuni UE tari primesc imigranti , #Stiri International