Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisarul european pentru Politici de Vecinatate: Presedintia Romaniei la Consiliul UE va fi o "provocare"

Comisarul european pentru Politici de Vecinatate: Presedintia Romaniei la Consiliul UE va fi o "provocare"
Mandatul Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene va fi o "provocare", din cauza "agendei ambitioase", afirma politicianul austriac Johannes Hahn, comisarul european pentru Politici de Vecinatate si Negocieri pentru Extindere.

Intrebat, intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt, daca este o idee buna ca Europa sa predea Presedintia Consiliului UE unei tari "instabile" precum Romania, Johannes Hahn a afirmat: "Planul de actiune al mandatelor Presedintiei Consiliului UE a fost elaborat de cativa ani. Mandatul Romaniei va fi in mod sigur o provocare pentru toata lumea din cauza agendei ambitioase".

"Insa eu sunt increzator ca pot fi atinse multe obiective prin interactiunile cu institutii - Consiliul European, Comisia Europeana si Parlamentul UE", a subliniat Johannes Hahn.

Rugat sa comenteze daca, in acest context, Presedintia Consiliului UE nu este decat un exercitiu de imagine, Johannes Hahn a precizat: "Sarcinile Presedintiei Consiliului UE se refera in primul rand la stabilirea temelor si la impulsionarea agendei. Austria s-a descurcat foarte bine" in mandatul semestrial de presedinte al Consiliului UE.

Austria detine in prezent Presedintia semestriala a Consiliului UE. Mandatul Romaniei incepe la 1 ianuarie 2019. ...citeste mai departe despre "Comisarul european pentru Politici de Vecinatate: Presedintia Romaniei la Consiliul UE va fi o "provocare"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 471 ori
Citeste mai multe desprecomisar european Romania Consiliu UE