Comisar european: Sistemul alocatiilor copiilor imigrantilor din tarile UE nu se modifica, in ciuda criticilor mai multor tari

Duminica, 12 August 2018, ora 17:27
985 citiri
Comisar european: Sistemul alocatiilor copiilor imigrantilor din tarile UE nu se modifica, in ciuda criticilor mai multor tari
Foto: Facebook/ Gunther-Oettinger

Gunther Oettinger, comisarul european pentru Buget si Resurse umane, a anuntat ca se opune modificarii reglementarilor Uniunii Europene privind acordarea la nivel comunitar a alocatiilor destinate copiilor imigrantilor. Autoritatile din Germania sunt nemultumite de cresterea costurilor in cazul alocatiilor.

"Exista o tendinta clara in randul statelor membre UE de a nu modifica actualele reglementari europene", a declarat Gunther Oettinger pentru publicatia germana Tagesspiegel. Oettinger s-a referit astfel la decizia Consiliului UE pentru Afaceri Sociale, care s-a opus in iunie, prin vot majoritar, unei propuneri de adaptare a cuantumului alocatiilor copiilor imigrantilor la nivelul standardelor de trai din tarile de origine.

"De aceea, consideram ca o alta initiativa de acest tip ar avea sanse reduse", a subliniat Oettinger. In Germania exista o dezbatere politica intensa privind sistemul platii alocatiilor copiilor imigrantilor comunitari. Primarii unor orase din Germania avertizeaza ca pacea sociala risca sa fie periclitata din cauza sutelor de milioane de euro pe care autoritatile germane le platesc pentru alocatiile a aproape 270.000 de copii ai imigrantilor, inclusiv multi romani, informeaza publicatia Die Welt si agentia DPA.

Potrivit Guvernului federal de la Berlin, numarul copiilor imigrantilor care primesc alocatii din Germania a crescut cu 10,4% in ultimul an. "In iunie 2018, au primit alocatii 269.336 de copii care locuiesc in afara Germaniei, in tari membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European", a comunicat Ministerul german de Finante.

Situatia a atras critici ale primarilor unor orase din Germania, care avertizeaza ca apar riscuri in sistemul social. "Guvernul federal ignora problema, ar trebui sa faca ceva, asistam la o migratie din cauza saraciei in cadrul Europei. In prezent, avem aproximativ 19.000 de persoane din Romania si Bulgaria in Duisburg, sinti si romi. Acum sase ani, in 2012, erau doar 6.000", atrage atentia primarul orasului Duisburg, social-democratul Soren Link. La randul sau, Thomas Jung (SPD), primarul oraselului Furth, a discutat de curand despre aceasta problema cu liderul Partidului Social-Democrat, Andrea Nahles.

Copiii imigrantilor care lucreaza in Germania primesc alocatii de pana la 194 de euro pe luna, costurile bugetare putand ajunge in 2018 la peste 600 de milioane de euro. In anul 2017, autoritatile administrative germane au platit in strainatate alocatii pentru copii in valoare ...citeste mai departe despre "Comisar european: Sistemul alocatiilor copiilor imigrantilor din tarile UE nu se modifica, in ciuda criticilor mai multor tari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gunther Oettinger alocatii, #alocatii Germania , #Stiri International