Comandantul Diviziei NATO din Romania: In 2018, sa fim pregatiti sa ne indeplinim misiunile

Luni, 31 August 2015, ora 17:50
1223 citiri
Comandantul Diviziei NATO din Romania: In 2018, sa fim pregatiti sa ne indeplinim misiunile
Foto: Arhiva Ziare.com

Noul comandant al Diviziei Multinationale de Sud-Est a NATO, generalul de brigada Ovidiu-Liviu Uifaleanu, a declarat luni ca misiunea acestei structuri este de a coordona cele doua unitati de integrare a fortei NATO din Romania si Bulgaria, ulterior accentul urmand sa se puna pe dislocabilitate si pregatirea personalului, astfel incat, in 2018, oriunde in S-E Europei, sa poata fi indeplinite misiunile ce vor fi incredintate.

"Este un inceput foarte optimist de drum, suntem la finalul a cinci luni de masuri preliminare, inclusiv cele legale, privind prezenta partenerilor nostri in comandament. Avem foarte multe linii de efort, primul demers este realizarea capacitatii operationale initiale inainte de Summit-ul de la Varsovia.

Militari de la baza Ramstein din Germania, antrenament in Romania si vizita la Peles (Video)

Pana la acel moment misiunea este coordonarea celor doua unitati de integrare a fortei - este vorba despre Romania si Bulgaria. Dupa aceea, accentul va fi pus pe ...citeste mai departe despre "Comandantul Diviziei NATO din Romania: In 2018, sa fim pregatiti sa ne indeplinim misiunile" pe Ziare.com

#nato romania, #misiuni NATO Romania, #divizie NATO Romania , #Stiri International