Comandantul armatei SUA din Afganistan a explicat decizia de a lansa "mama tuturor bombelor"

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 15:52
2750 citiri
Comandantul armatei SUA din Afganistan a explicat decizia de a lansa "mama tuturor bombelor"
Foto: Captura video (arhiva)

Comandantul armatei SUA din Afganistan a catalogat vineri dupa-amiaza drept pur tactica decizia de a lansa cea mai mare bomba non-nucleara americana, in provincia Nangarhar.

Pana la 36 de presupusi militanti ai Statului Islamic si-au pierdut viata dupa ce o aeronava americana a lansat in urma cu o zi bomba MOAB de aproximativ 9.800 de kilograme peste tunelele jihadistilor, scrie Reuters.

"Aceasta a fost arma corecta pentru tinta corecta", a declarat generalul John Nicholson la o conferinta de presa de la Kabul.

MOAB este numita "mama tuturor bombelor", fiind cea mai mare bomba non-nucleara lansata de armata americana in timpul unei operatiuni militare.

Bomba a fost lansata de o aerovana MC-130, care apartine Comenzii de Operatiuni Speciale.

Este pentru prima data cand o asemenea bomba este utilizata pe campul de lupta, munitia fiind dezvoltata in timpul razboiului din Irak.

Oficialii afgani ai Ministerului Apararii au precizat ca niciun civil nu a fost afectat de explozie, insa fostul presedinte Hamid Karzai a condamnat atacul drept unul brutal si inuman.

Atacul a fost dus la indeplinire in coordonare cu Guvernul afgan, iar cele doua parti au avut mare grija ca niciun civil sa nu fie afectat. ...citeste mai departe despre "Comandantul armatei SUA din Afganistan a explicat decizia de a lansa "mama tuturor bombelor"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA mama tuturor bombelor, #SUA cea mai mare bomba Afganistan , #Stiri International