Ciolos, discutii cu Juncker despre Europa cu mai multe viteze: Locul Romaniei depinde de gradul de ambitie

Marti, 21 Martie 2017, ora 22:03
774 citiri
Ciolos, discutii cu Juncker despre Europa cu mai multe viteze: Locul Romaniei depinde de gradul de ambitie
Foto: Twitter/Dacian Ciolos

Viitorul Romaniei in blocul comunitar depinde in primul rand de gradul nostru de ambitie si de credibilitate, afirma fostul premier Dacian Ciolos.

"Am discutat cu Presedintele Comisiei europene, Jean Claude Juncker, despre cele cinci scenarii prezentate in Carta Alba privind viitorul Uniunii si am primit confirmarea ca scenariul Europei cercurilor concentrice este vazut de Comisie intr-un sens cat se poate de inclusiv si deschis statelor membre care isi doresc mai multa integrare.

Cu alte cuvinte, locul Romaniei in viitoarea UE va depinde de gradul de ambitie, de credibilitate si de angajamentul pe care ni-l vom asuma ca stat membru responsabil al familiei europene", a scris pe Facebook Dacian Ciolos marti seara, dupa o serie de intalniri cu mai multi oficiali europeni.

Ciolos s-a intalnit si cu vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, cu care a cazut de acord ca Romania nu poate fi parte din grupul statelor membre de prim plan atat timp cat ramane in afara zonei Euro:

"O discutie foarte utila am avut si cu vicepresedintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru zona euro si dialog social. Am convenit asupra ideii ca Romania nu poate fi parte din grupul statelor membre de prim plan atata timp cat ramane in afara zonei Euro.

Este nevoie ca Romania sa isi defineasca clar obiectivul de aderare la euro concomitent cu recredibilizarea politicilor fiscale si bugetare care sunt in acest moment sub atenta monitorizare a Comisiei in special din cauza riscurilor reale de depasire a deficitului bugetar peste limita de 3% dar si din cauza altor masuri de cresteri nesustenabile a cheltuielilor publice", mai scrie pe Facebook fostul prim-ministru.

FMI critica Guvernul Grindeanu, dupa taierile de taxe si cresterile de salarii. Deficitul va fi mult mai mare

Dacian Ciolos se afla, incepand de ieri, la Bruxelles pentru discutii cu inalti oficiali ai Comisiei Europene, in contextul lansarii dezbaterilor privind viitorul UE post-Brexit.

Fostul premier va continua, miercuri si joi, seria de intalniri cu comisarii Frans Timmermans, Elzbieta Bienkowska, Jyrki Katainen, Gunther Oettinger, precum si cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, si cu negociatorul-sef al Comisiei pentru Brexit, Michel Barnier.

Ciolos, dupa intalnirea cu Juncker: Locul Romaniei este in nucleul dur al Uniunii Europene

Ciolos, intalniri la Bruxelles cu Juncker si alti oficiali. A avut inainte discutii cu Grindeanu

Fotografia zilei ...citeste mai departe despre "Ciolos, discutii cu Juncker despre Europa cu mai multe viteze: Locul Romaniei depinde de gradul de ambitie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos intalnire Juncker, #Ciolos Romania viteze, #Ciolos Romania zona euro, #Ciolos intalniri Bruxelles , #Stiri International