Ciocniri intre manifestanti impotriva restrictiilor si politie in Spania si Italia

Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 18:19
738 citiri
Ciocniri intre manifestanti impotriva restrictiilor si politie in Spania si Italia
Proteste in Spania/Twitter

In mai multe orase din Spania s-au produs in noaptea de vineri spre sambata ciocniri intre politie si manifestanti impotriva ultimelor masuri luate de autoritati pentru a tine sub control raspandirea coronavirusului, a informat sambata presa spaniola, conform DPA.

Tulburari au fost semnalate in orase precum Barcelona, Bilbao, Burgos si Leon. In multe cazuri, violenta parea a fi instigata de grupuri de dreapta asociate cluburilor de fotbal.

Ziarul La Vanguardia si postul de televiziune de stat RTVE au relatat ca sute de oameni s-au luptat cu politia in Barcelona noaptea tarziu. Imaginile difuzate au aratat protestatari aruncand cu caramizi asupra politistilor, cosuri de gunoi incendiate, iar mass-media au relevat ca unele magazine au fost jefuite. Au fost operate 12 arestari.

Politia a dat vina pe membrii grupului Boixos Nois de ultrasi ai clubului de fotbal FC Barcelona.

Scene similare au avut loc si in alte orase. La Vilafranca del Penedes in sudul Cataloniei, aproximativ 120 de tineri au scandat pentru "libertate" fata de restrictiile legate de coronavirus si au incercat sa ia cu asalt primaria, a relatat La Vanguardia.

Spania a fost una dintre tarile europene cel mai greu lovite de pandemie.

Joi, parlamentul a aprobat extinderea starii de alarma la nivel national - al treilea cel mai inalt nivel al starii de urgenta - pana pe 9 mai. Mai multe regiuni sunt inchise pentru calatorii.

Locuitorii Cataloniei nu au voie sa paraseasca orasul in weekend. Multe orase, inclusiv Barcelona, au implementat interdictii de circulatie pe timpul noptii. Scolile si gradinitele raman deschise, dar restaurantele, teatrele, cinematografele si cluburile de fitness sunt inchise.

Si in Italia, ciocniri intre politisti si manifestanti care protestau impotriva restrictiilor impuse pentru a contracara pandemia au zguduit Florenta noaptea trecuta. Potrivit ministrului de interne, acestia sunt "extremisti violenti" care incearca sa profite de situatia generata de pandemia noului coronavirus.

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate in timpul unei demonstratii neautorizate de aproximativ 200 de persoane. Dupa ce s-au adunat in centrul orasului, manifestantii au fost impiedicati sa ajunga la Piazza della Signoria, unul dintre principalele locuri turistice din oras, potrivit presei italiene.

Apoi au izbucnit ciocniri cu politistii in tinuta anti-revolta pe strazile adiacente. Unii protestatari au aruncat cocteiluri Molotov, sticle si pietre, au rasturna ...citeste mai departe despre "Ciocniri intre manifestanti impotriva restrictiilor si politie in Spania si Italia" pe Ziare.com

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#stiri internationale, #Spania, #Italia, #Europa, #proteste, #pandemie, #covid, #restrictii , #Stiri International