Cine vrea sa fie presedinte in SUA: Candidatii vorbesc la nivel de scoala generala

Joi, 17 Martie 2016, ora 15:10
1207 citiri
Cine vrea sa fie presedinte in SUA: Candidatii vorbesc la nivel de scoala generala
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Principalii candidati la presedintia SUA utilizeaza in discursurile lor cuvinte si o gramatica tipice elevilor din clasele a VI-a si a VII-a, potrivit unui studiu care subliniaza ca nivelul vocabularului lor a scazut in cursul campaniei.

Donald Trump este in urma celorlalti candidati studiati, atat prin nivelul cunostintelor sale de gramatica afisate, asociat celui al unui elev din clasa V-a, cat si prin vocabular, care este de nivelul unui elev de clasa a VII-a, relateaza AFP.

Language Technologies Institute din cadrul Universitatii Carnegie Mellon (CMU) din Pittsburgh a studiat nivelul lexical si gramatical al discursurilor din campania a cinci candidati: Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, Hillary Clinton si Bernie Sanders, comparandu-le cu cele ale unor fosti presedinti.

Din punct de vedere lexical, studiul publicat miercuri estimeaza ca Donald Trump se exprima ca un elev din clasa a VII-a, iar Ted Cruz - ca unul dintr-a VIII-a. Hillary Clinton este apropiata de ...citeste mai departe despre "Cine vrea sa fie presedinte in SUA: Candidatii vorbesc la nivel de scoala generala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump cunostinte gramatica, #Donald Trump vocabular, #studiu candidati presedintie SUA , #Stiri International