Cine este Vera Jourova, noul comisar european pentru Justitie, vorbitor de limba romana

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 06:45
1277 citiri
Cine este Vera Jourova, noul comisar european pentru Justitie, vorbitor de limba romana

Ministrul ceh al Dezvoltarii, Vera Jourova, este noul comisar european pentru Justitie, Drepturi fundamentale si Cetatenie, inlocuind-o astfel pe luxemburgheza Viviane Reding. Jourova este vorbitoare de limba romana, traind mai multi ani in tara noastra.

In varsta de 50 de ani, Jourova isi va prelua portofoliul european pe 1 noiembrie, sub conducerea noului presedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Corina Cretu, comisar european: Ce portofoliu a obtinut Romania

Fosta social-democrata, actual ministru al Dezvoltarii

Nascuta in oraselul Trebic, din sudul Cehiei, Vera Jourova este divortata, avand un baiat si o fata. Este avocat si om de afaceri, si a studiat la Facultatea de Arte de la Universitatea Carolina din Praga, precum si la Facultatea de Drept de la aceeasi universitate, se arata pe site-ul Guvernului ceh.

In anul 1991 a fost director adjunct la Centrul Civic Cultural din orasul natal, apoi a activat in Consiliul Municipal al orasului, dupa care, ...citeste mai departe despre "Cine este Vera Jourova, noul comisar european pentru Justitie, vorbitor de limba romana" pe Ziare.com

#Vera Jourova comisar european Justitie, #noul comisar european Justitie, #Jourova limba romana, #comisar european Justitie limba romana , #Stiri International