Cine era atacatorul care a incercat sa ucida militari in Bruxelles? Politia spune ca e incident terorist

Sambata, 26 August 2017, ora 14:53
769 citiri
Cine era atacatorul care a incercat sa ucida militari in Bruxelles? Politia spune ca e incident terorist
Foto: Arhiva/Ziare.com

Barbatul care a atacat trei militari vineri seara la Bruxelles cu un cutit inainte de a fi impuscat mortal era un belgian de origine somaleza, fara antecedente legate de acte teroriste, a declarat sambata parchetul federal belgian.

Atacatorul, nascut in 1987, avea un domiciliu la Bruges in nord-vestul Belgiei, unde o perchezitie a fost efectuata in timpul noptii, a adaugat intr-un comunicat parchetul, care a deschis o ancheta pentru "tentativa de asasinat terorist".

Inarmat cu un cutit, agresorul a atacat pe la spate trei militari in centrul Bruxellesului, strigand Allah Akbar (Dumnezeu este mai mare decat tot, in araba, n.red.), potrivit datelor furnizate de anchetatori.

Unul dintre soldati a ripostat deschizand focul. "Barbatul a fost atins de doua ori si a decedat la scurt timp dupa aceea la spital, in urma ranilor", a detaliat parchetul, adaugand ca atacatorul detinea de asemenea, in afara de cutit, "o arma de foc care nu era reala si doua exemplare de coran".

"Barbatul care a comis faptele este nascut in 1987 si este un cetatean belgian de origine somaleza", potrivit aceleiasi surse, precizand ca el "a sosit in Belgia in 2004 si a obtinut cetatenia belgiana in 2015".

"El nu era cunoscut pentru acte de terorism", ci pentru o "agresiune si ranire in februarie 2017", a declarat parchetul federal, care a sesizat un judecator de instructie la Bruxelles specializat in materie de terorism.

Atacul a avut loc la scurt timp dupa ora 20:00 (18:00 GMT) pe un bulevard din centrul capitalei belgiene, in apropiere de Grand Place, una dintre zonele "sensibile" unde patruleaza militari inarmati din cauza amenintarii teroriste in Belgia. Aceasta prezenta a fost intarita dupa atentatele din 22 martie 2016, care au facut 32 de morti in capitala belgiana. ...citeste mai departe despre "Cine era atacatorul care a incercat sa ucida militari in Bruxelles? Politia spune ca e incident terorist" pe Ziare.com

#atacator Bruxelles soldati cutit, #atac terorist cutit Bruxelles 2017 , #Stiri International