Cinci ani de la dezastrul din Fukushima: Mii de oameni comemoreaza catastrofa - traumele nu au fost depasite

Vineri, 11 Martie 2016, ora 09:31
883 citiri
Cinci ani de la dezastrul din Fukushima: Mii de oameni comemoreaza catastrofa - traumele nu au fost depasite
Foto: Arhiva Ziare.com

Japonia comemoreaza, vineri, cu solemnitate cutremurul, tsunami-ul si accidentul nuclear care au avut loc la Fukushima in urma cu cinci ani si ale caror traume nu au fost depasite.

De la primele ore ale diminetii, mii de oameni sunt asteptati pe un traseu de peste 500 de kilometri in zonele de coasta afectate de dezastre, scriu agentiile de presa internationale.

In ciuda frigului si a burnitei, ei se vor reculege in tacere, ca in fiecare an, cu flori si lumanari in maini, la Sendai, Ishinomaki, Rikuzentakata, Minamisanriku si in alte locuri din nord-estul tarii, scrie agentia France Presse (AFP).

"Japonia nu va renaste fara reconstructia Tohoku" (nord-est), a declarat joi prim-ministrul Shinzo Abe, la o conferinta de presa. Tohoku este o regiune din partea de nord-est a insulei Honshu, care cuprinde sase prefecturi si in care a fost situat epicentrul cutremurului.

La 11 martie 2011, un numar de 18.456 vieti au fost spulberate de un val de zece metri inaltime, despre care se ...citeste mai departe despre "Cinci ani de la dezastrul din Fukushima: Mii de oameni comemoreaza catastrofa - traumele nu au fost depasite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cinci ani Fukushima, #Fukushima tsunami, #centrala cutremur Fukushima , #Stiri International