Cimitirul tancurilor - locul unde blindatele europene isi gasesc sfarsitul (Galerie foto)

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 13:11
1848 citiri
Cimitirul tancurilor - locul unde blindatele europene isi gasesc sfarsitul (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

Mii de tancuri germane din timpul Razboiului Rece zac intr-un cimitir de vehicule vechi la Edeleben in Germania. Poate parea ciudat, dar in timp ce Rusia maseaza forte armate la granita estica a Ucrainei, alte tari precum Germania recurg la dezmembrarea tancurilor uzate.

Tancurile care au apartinut odata infanteriei mecanizate a Germaniei asteapta in prezent in curtea companiei Battle Tank Dismantling GmbH, potrivit Daily Mail.

De la inceputul anilor '90, firma a dezmembrat peste 15.000 de tancuri si alte vehicule blindate din Germania, Austria, Franta si din alte tari ale Europei.

Aceste lucrari de dezmembrare sunt in conformitate cu tratatul cu privire la fortele armate conventionale din Europa, un acord semnat in ultimii ani ai Razboiului Rece, care prevedea limitarea principalelor echipamente militare.

Dar criticii spun ca, odata cu sfarsitul Razboiului Rece si cu schimbarea balantei de putere din Europa de Est, termenii tratatului nu ar mai fi de ...citeste mai departe despre "Cimitirul tancurilor - locul unde blindatele europene isi gasesc sfarsitul (Galerie foto)" pe Ziare.com

#cimitir tancuri Germania, #tancuri germane Razboiul Rece, #tancuri germane uzate dezmembrate , #Stiri International