CIA publica memoriilor zilnice cu informatii ultrasecrete oferite fostilor presedinti americani (Document)

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 16:01
809 citiri
CIA publica memoriilor zilnice cu informatii ultrasecrete oferite fostilor presedinti americani (Document)
Foto: Facebook/Central Intelligence Agency

CIA a inceput miercuri publicarea asa-numitelor "memorii zilnice catre presedinte", rapoarte scurte cu informatii ultrasecrete pregatite special pentru liderul de la Casa Alba, incepand cu cele pentru presedintii John F. Kennedy si Lyndon B. Johnson.

Aceste memorii de cateva pagini - asa numitele "The President's Daily Brief" - reprezinta unul dintre simbolurile puterii presedintelui american.

Ele sunt publicate in conformitate cu eforturile de transparenta privind functionarea administratiei dorita de presedintele Barack Obama, a explicat directorul CIA, intr-un discurs publicat pe site-ul agentiei.

Memoriile zilnice au inceput sa fie redactate de catre CIA pentru presedintele Kennedy, care a constatat la inceputul mandatului sau ca nu are cunostinta de informatii importante ale serviciilor secrete.

Ele "rezuma in cateva pagini toate informatiile care merita atentia presedintelui", potrivit lui Brennan.

Traditia, imbunatatita si adaptata de fiecare presedinte, este ...citeste mai departe despre "CIA publica memoriilor zilnice cu informatii ultrasecrete oferite fostilor presedinti americani (Document)" pe Ziare.com

#CIA documente ultrasecrete fosti presedinti americani, #CIA Kennedy informare razboi Vietnam , #Stiri International