Christine Lagarde spune ca FMI are nevoie de bani mai putini

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 20:17
1181 citiri
Christine Lagarde spune ca FMI are nevoie de bani mai putini

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a declarat joi ca necesarul de suplimentare a resurselor financiare ale FMI este in prezent inferior celui de 500 de miliarde de dolari estimat in ianuarie.

"In prezent, marimea fondurilor suplimentare necesare ar putea sa nu fie atat de mare cat am estimat la inceputul acestui an", a afirmat Lagarde intr-un discurs sustinut la Washington.

Ea a spus ca acest fapt se datoreaza masurilor adoptate intre timp de institutiile europene, referindu-se la decizia de la sfarsitul lunii martie a ministrilor de Finante din zona euro de a majora capacitatea Fondului European de Stabilitate Financiara si a Mecanismului European de Stabilitate la 700 de miliarde de euro.

In urma cu trei luni, FMI estima ca resursele sale financiare trebuie majorate cu 500 de miliarde de dolari, dar nu a primit vreun angajament ferm in acest sens, cu exceptia a 150 de miliarde de euro (198 miliarde dolari) promise de zona euro in decembrie.

Statele Unite au anuntat in mai multe randuri ca nu intentioneaza sa isi suplimenteze contributia la FMI, iar tarile emergente nu au dat inca un raspuns.

Problema urmeaza sa fie discutata pe 20 aprilie la o reuniune de la Washington a ministrilor de Finante si a reprezentantilor bancilor centrale din G20 si apoi la reuniunea semestriala a FMI.

#Christine Lagarde estimare fonduri FMI, #fonduri suplimentare FMI , #Stiri International