Chinezii promit sa renunte la terapiile cu electrosocuri pentru dependentii de Internet

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 20:43
1024 citiri

Guvernul chinez lucreaza la un proiect de lege care va interzice excesele facute in taberele de reabilitare a tinerilor dependenti de droguri, incluzand aici si folosirea terapiilor cu electrosocuri sau a pedepselor fizice.

Subiectul a intrat in dezbatere in conditiile in care peste 6.000 de asemenea tineri, cei mai multi adolescenti, sunt supusi unor tratamente foarte dure in Centrul pentru Tratarea Dependentei de Internet din provincia Shandong din Estul Chinei, scrie The New York Times.

Celor internati acolo nu doar ca li se refuza accesul la Internet, dar sunt si supusi unui regim drastic de "detoxifiere".

Solutia este agreata de parintii exasperati de copiii lor care se joaca online ore in sir in fiecare zi.

Medicii specialisti au salutat legea, anunta presa de stat din China, apreciind decizia ca un prim pas pentru a stopa scandalurile tot mai numeroase legate de tratamentele la care sunt supusi tinerii.

Multi parinti cred insa ca efectele terapiei cu electrosocuri ...citeste mai departe despre "Chinezii promit sa renunte la terapiile cu electrosocuri pentru dependentii de Internet" pe Ziare.com

#lege electrosocuri dependenta Internet China , #Stiri International