Chinezii au interceptat in stil Top Gun un avion american

Vineri, 19 Mai 2017, ora 10:09
967 citiri
Chinezii au interceptat in stil Top Gun un avion american
Foto: Captura Youtube

Doua avioane de lupta chinezesti au interceptat o aeronava americana utilizand o manevra facuta celebra de filmul Top Gun.

Aparatul de zbor american, un Boeing WC-135 Constant Phoenix specializat in colectarea de probe din atmosfera pentru detectarea exploziilor nucleare, zbura in zona Marii Chinei de Sud, in momentul in care a fost interceptat de doua J-15, varianta chinezeasca a Su-30.

Potrivit celor de la CNN, care citeaza un oficial american, avioanele de lupta ale Chinei s-au apropiat la mai putin de 50 de metri de aeronava americana, iar unul dintre aparatele J-15 a folosit o manevra periculoasa, cunoscuta mai ales din filmul Top Gun, zburand inversat deasupra Boeingului.

"Inca investigam acest incident, insa rapoartele initiale ale echipajului caracterizeaza interceptarea ca fiind lipsita de profesionalism. Aceasta problema va fi prezentata Chinei pe canalele diplomatice si militare adecvate", a precizat locotenent-colonelul Hodge, din partea US Air Force.

Avioane WC-135 sunt dislocate in mod obisnuit in Asia, mai ales in zona peninsulei Coreea, pentru a supraveghea activitatile nucleare ale nordului comunist. ...citeste mai departe despre "Chinezii au interceptat in stil Top Gun un avion american" pe Ziare.com

#China interceptie avion SUA, #China SUA interceptie avion , #Stiri International