China se pregateste de razboi? Construieste sute de insule in Pacific, posibil pentru baze militare

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 16:17
1229 citiri
China se pregateste de razboi? Construieste sute de insule in Pacific, posibil pentru baze militare
Foto: CNES

O tara care aspira la puterea globala e ocupata cu lucrarile in Pacific. E vorba despre China, care are pretentii la 85% din Marea Chinei de Sud si care construieste insule artificiale in zona. Exista insa temerea ca aceste vor gazdui baze militare. In plus, zona este extrem de disputata.

China merge insa mai departe cu constructiile, aducand cantitati imense de nisip si coral de pe fundul apei, informeaza National Post.

Formatiunile care se ridica din apa sunt parte dintr-un lant de 700 de insulite. Niciuna nu va avea mai mult de patru metri peste nivelul apei. Multe insule se afla insa aproape de Filipine, Malaezia, Vietnam si Brunei.

Potrivit unui comandant al flotei americane in Pacific, Harry Harris Jr., China de fapt construieste "un mare zid de nisip". Potrivit acestuia, China a creat deja peste patru kilometri patrati de uscat artificial, asa ca se pun intrebari serioase cu privire la intentiile Beijingului.

China acuza SUA de amestec, adaugand ca poate face ce-i ...citeste mai departe despre "China se pregateste de razboi? Construieste sute de insule in Pacific, posibil pentru baze militare" pe Ziare.com

#Chian insule Pacific baze militare, #China baze militare Pacific, #China insule artificiale Pacific, #dispute teritoriale Marea Chinei de Sud, #China pretentii teritoriale Marea Chinei , #Stiri International