China reactioneaza dupa ce Trump a discutat cu liderul Taiwanului, sfidand o cutuma diplomatica de aproape 40 de ani

Sambata, 03 Decembrie 2016, ora 14:11
1328 citiri

China a anuntat ca lanseaza un protest diplomatic dupa convorbirea telefonica dintre liderul taiwanez Tsai Ing-wen si presedintele american ales Donald Trump, potrivit unui comunicat difuzat sambata de Ministerul de Externe chinez.

Acesta cere administratiei de la Washington sa respecte principiul unei "singure Chine", relateaza AFP si Xinhua.

"Am transmis deja partii americane ca lansam un protest diplomatic. Trebuie sa insiste asupra faptului ca nu exista decat o singura China si ca Taiwanul este o parte inalienabila a teritoriului chinez", se arata in comunicat.

Convorbirea telefonica dintre liderul taiwanez Tsai Ing-wen si presedintele ales al SUA Donald Trump este "o manevra a Taiwanului" care nu va submina consensul international privind "o singura China", a afirmat sambata ministrul de Externe chinez, Wang Yi, relateaza AFP.

"Nu este decat o manevra scazuta a Taiwanului, aceasta nu poate schimba pur si simplu cadrul unei singure Chine, deja integrat de comunitatea ...citeste mai departe despre "China reactioneaza dupa ce Trump a discutat cu liderul Taiwanului, sfidand o cutuma diplomatica de aproape 40 de ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump China, #China protest Donald Trump, #Donald Trump Taiwan , #Stiri International