China isi muta sfidator navele de razboi si tulbura apele cu manevre militare

Luni, 26 Decembrie 2016, ora 11:56
2894 citiri

Un grup de nave de razboi chineze conduse de un portavion au patruns, luni, in partea de nord a Marii Chinei si au trecut la sud de Taiwan pentru un exercitiu militar, a anuntat Ministerul Apararii din insula.

Manevrele militare vin dupa tensiuni cu privire la insula Taiwan, pe care China o considera teritoriu propriu, dupa ce presedintele insulei a vorbit la telefon cu Donald Trump.

Ministerul taiwanez al Apararii a anuntat ca portavionul Liaoning, insotit de cinci nave de razboi, a trecut pe langa Insulele Pratas, controlate de Taiwan, si s-au indreptat catre sud-est.

Conform EFE, autoritatile japoneze au anuntat ca monitorizeaza cu atentie miscarile portavionului care a trecut prin culoarul dintre Miyako si Okinawa catre Pacific.

La Beijing, presa chineza de stat scrie ca portavionul a demonstrat ca si-a imbunatatit capacitatile de lupta si ca va naviga mai departe.

"Flota chineza va naviga in estul Pacificului mai devreme sau mai tarziu. Cand portavionul chinez va ...citeste mai departe despre "China isi muta sfidator navele de razboi si tulbura apele cu manevre militare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china portavion, #China nave razboi , #Stiri International