China e categorica in lupta pentru teritoriu: Nici nu vrea sa auda de justitie la Haga

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 07:46
1294 citiri
China e categorica in lupta pentru teritoriu: Nici nu vrea sa auda de justitie la Haga
Foto: Ministerul de Externe din China

Un inalt diplomat chinez a repetat vineri ca tara sa nu va participa si nici nu va accepta un caz la un tribunal de arbitraj in Olanda asupra disputatei Mari a Chinei de Sud.

Viceministrul de Externe Liu Zhenmin a declarat reporterilor ca acest caz nu va afecta pretentiile de suveranitate ale Chinei in aceasta mare, informeaza Reuters.

Instanta de la Haga a decis joi ca are competenta sa asculte unele pretentii teritoriale depuse de Filipine impotriva Chinei asupra zonelor disputate din Marea Chinei de Sud.

China avertizeaza: Toate masurile necesare pentru a evita incursiuni ale navelor militare americane

Seful operatiunilor navale ale SUA, amiralul John Richardson, si omologul sau chinez, amiralul Wu Shengli, au cazut de acord, joi, asupra necesitatii de a respecta protocoalele militare pentru a evita neintelegeri atunci cand nave din cele doua tari opereaza in apropiere, a anuntat un oficial militar american, citat de Reuters.

Amiralii John Richardson si Wu Shengli au ...citeste mai departe despre "China e categorica in lupta pentru teritoriu: Nici nu vrea sa auda de justitie la Haga" pe Ziare.com

#China insule Haga, #China disputa Marea Chinei de Sud , #Stiri International