China, apel catre japonezi: Distrugeti armele chimice din Al Doilea Razboi Mondial

Duminica, 16 August 2015, ora 09:11
1101 citiri

"Dupa saptezeci de ani, mari cantitati de arme chimice abandonate de Japonia inca se afla in China. Cerem Japoniei sa accelereze distrugerea acestor arme", a declarat sambata Chen Xu, ambasadorul Chinei in Olanda si reprezentant in Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Diplomatul chinez a facut aceasta remarca la ceremonia de deschidere a unei expozitii de fotografie marcand 70 de ani de la razboiul anti-japonez. O gama larga de fotografii istorice au fost expuse intr-o sala de expozitie din Utrecht in centrul Olandei, prezentand eforturile chinezilor din afara tarii in Razboiul de Rezistenta al Poporului Chinez impotriva Agresiunii Japoneze, relateaza agentia Xinhua.

"In timpul razboiului, armata japoneza a folosit diferite arme chimice in 18 provincii din China. Dupa capitularea ei, Japonia a abandonat mari cantitati de arme chimice in China. Utilizarea si abandonarea acestor arme a fost una dintre multele crime in timpul invaziei japoneze a Chinei", a afirmat ...citeste mai departe despre "China, apel catre japonezi: Distrugeti armele chimice din Al Doilea Razboi Mondial" pe Ziare.com

#arme chimice Japonia, #arme chimice razboi , #Stiri International