Cheltuielile pentru palatele detinute de regina Marii Britanii au urcat la 40 milioane lire sterline

Luni, 29 Iunie 2009, ora 18:55
1290 citiri
Cheltuielile pentru palatele detinute de regina Marii Britanii au urcat la 40 milioane lire sterline

Conturile familiei regale din Marea Britanie, publicate luni, arata ca o serie de proiecte majore de reparatii au fost amanate din cauza ca alocatia acordata de guvern a fost inghetata la 15 milioane lire sterline pentru 12 ani, relateaza The Telegraph, citat de Newsin.

De asemenea, costurile familiei regale au urcat cu 1,5 milioane lire sterline in ultimele 12 luni, la 41,5 milioane lire sterline, echivalentul anual a 69 pence per cap de locuitor in Marea Britanie, fata de 66 pence per cap de persoana.

Regina, care a cerut alocatie de inca 5 milioane lire sterline pentru intretinere, a fost de acord ca 4,5 milioane de lire sterline sa fie investite in redecorarea camerelor detinute de guvern de la Palatul Buckingham, care nu fost imbunatatite de la incoronare, si in Castelul Windsor.

Totusi, nu sunt finante disponibile pentru Mausoleul Victoriei si al lui Albert, care are nevoie de reparatii de 3 milioane lire sterline, amanate timp de 14 ani.

Cladirea din Frogmore, in apropierea Castelului Windsor, se afla pe lista English Heritage de risc, dupa ce o parte a tavanului s-a prabusit.

Cotidianul Daily Telegraph a scrisese anterior ca regina a respins apelurile de la comisia pentru conturi publice, care a cerut ca Palatul Buckingham sa fi deschis mai des pentru a face rost de bani de reparatii.

"Banii oferiti de contribuabili pentru sustinerea rolului reginei drept conducator al statului echivaleaza cu 69 pence per cap de locuitor in Marea Britanie. Acesta este costul anual si nu zilnic, saptamanal sau lunar si se afla sub nivelul din 2001", a declarat sir Alan Reid, responsabilul cu finantele Coroanei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#cheltuieli, #cladiri, #intretinere, #regina , #Stiri International