"Cernobil"cultural - A luat foc cea mai mare biblioteca universitara din Rusia

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 08:18
1014 citiri
"Cernobil"cultural - A luat foc cea mai mare biblioteca universitara din Rusia
Foto: Ria Novosti

Un incendiu devastator a izbucnit vineri seara la cea mai importanta biblioteca universitara din Moscova, distrugand peste un milion de documente istorice unice, fapt ce a provocat consternare in mediile stiintifice, care au evocat un "Cernobil" cultural.

Potrivit serviciilor de salvare, incendiul, care a izbucnit vineri seara in incinta Bibliotecii Institutului de Cercetari Socio-Umane al Academiei de Stiinte (INION) si inca nu era stins sambata seara, s-a extins pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, relateaza AFP.

Inaugurata in 1918, aceasta biblioteca are o colectie de peste zece milioane de documente istorice (carti, publicatii etc.) ce dateaza din seclole XVI - XX.

"Este o mare pierdere pentru stiinta. Este vorba de cea mai vasta colectie de acest tip din lume, echilvalenta, probabil, Bibliotecii Congresului" american de la Washington, a deplans presedintele Academiei de Stiinte Vladimir Fortov.

"Aici se afla documente imposibil de gasit in alta parte, toate ...citeste mai departe despre ""Cernobil"cultural - A luat foc cea mai mare biblioteca universitara din Rusia" pe Ziare.com

#incendiu Rusia biblioteca, #incendiu Moscova biblioteca , #Stiri International