Ceremonii pentru marcarea centenarului genocidului armean - mesajele lui Putin si Obama

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 22:22
600 citiri

Armenia si alte tari din lume au organizat ceremonii care marcheaza inceputul genocidului din urma cu 100 de ani al turcilor otomani, in urma caruia 1,5 milioane de armeni au fost ucisi.

La manifestatiile din capitala Erevan au participat presedintii Rusiei si Frantei, Vladimir Putin si Francois Hollande, alaturi de alti lideri ai lumii, relateaza BBC.

Biserica Armeana a canonizat cele 1,5 milioane de victime ale genocidului armean (Video)

In discursul sau, presedintele rus a descris genocidul drept "una dintre cele mai tragice dezastre din istoria umanitatii", care "a socat intreaga lume".

"Nu poate fi nicio justificare pentru uciderea in masa a oamenilor. Astazi jelim impreuna cu poporul armean", a spus Vladimir Putin.

Turcia a reactionat insa vehement la afirmatiile de vineri ale lui Putin, printr-un comunicat al Ministerului de Externe.

"Luand in considerare uciderile in masa, exilurile pe care Rusia le-a dus la indeplinire in Caucaz, Asia Centrala si in estul ...citeste mai departe despre "Ceremonii pentru marcarea centenarului genocidului armean - mesajele lui Putin si Obama" pe Ziare.com

#centenar genocid armean, #Putin genocid armean, #Hollande genocid armean, #Obama genocid armean , #Stiri International