CEO-ul interimar al Cambridge Analytica si-a dat demisia

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 11:42
916 citiri
CEO-ul interimar al Cambridge Analytica si-a dat demisia
Foto: Arhiva Facebook/ Cambridge Analytica

CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, Alexander Tayler, se retrage din functie, a anuntat compania.

Aceasta e cea mai noua miscare a firmei care se afla in unul dintre cele mai mare scandaluri ale momentului: sustragerea datelor a peste 87 de milioane de utilizatori si folosirea lor in scop electoral.

Cambridge Analytica a anuntat, miercuri seara, ca Tayler si-a dat demisia din functia de CEO, pe care a preluat-o de la Aelxander Nix luna trecuta, si isi va "relua fosta pozitie de chief data officer".

"As dori sa-i multumim doctorului Tayler pentru serviciul sau in ceea ce a fost un moment dificil pentru companie", a transmis intr-o declaratie consiliul de administratie al Cambridge Analytica.

Reluandu-si vechea functie, Tayler se va "concentra pe diversele investigatii si anchete tehnice", potrivit Politico.

Compania nu a spus cine il va inlocui pe Tayler ca CEO in exercitiu dar, potrivit publicatiei Wall Street Journal, Julian Wheatland, presedintele filialei britanice a Cambridge Analytica, ar fi urmatorul pe lista.

Miscarea lui Tyler vine in contextul in care Cambridge Analytica se afla intr-un plin scandal mediatic, dupa ce s-a descoperit ca peste 87 de milioane dintre utilizatorii Facebook au fost victime ale unui program care le-a folosit datele pentru a construi reclame personalizate si a le folosi in scop electoral.

Pe 20 martie, compania l-a demis pe fostul CEO, Alexander Nix, dupa ce in spatiul public a aparut o filmare in care acesta se lauda cu modul in care firma foloseste datele internautilor pentru a influenta alegeri.

Scandalul Cambridge Analytica mai trece o granita: O companie din Canada, complice la furtul de dateDatele a peste 112.000 de romani ar fi fost colectate de Cambridge AnalyticaDatele colectate prin Facebook despre milioanele de utilizatori din scandalul Cambridge Analytica ar putea fi pastrate in RusiaScandalul Cambridge Analytica: De la "Eu cu cine votez?" la "Eu stiu cu cine votezi si-ti voi schimba votul!"Scandalul Cambridge Analytica: Zuckerberg spune ca Facebook are nevoie de cativa ani pentru a rezolva problemele ...citeste mai departe despre "CEO-ul interimar al Cambridge Analytica si-a dat demisia" pe Ziare.com

#ceo cambridge analytica demisie, #alexander tyler demisie , #Stiri International