Celebrul Garry Kasparov, sah la Putin: Cat timp este la putere, nu va fi pace in Europa

Luni, 25 Mai 2015, ora 20:42
709 citiri
Celebrul Garry Kasparov, sah la Putin: Cat timp este la putere, nu va fi pace in Europa
Foto: Facebook/Garry Kasparov

Atat timp cat Vladimir Putin va fi presedinte al Rusiei, nu va fi pace in Europa, a declarat opozantul rus Garry Kasparov, fost campion mondial la sah. El considera de asemenea ca "Putin va muri la Kremlin".

La deschiderea "Forumului pentru Libertate", care a reunit la Oslo activisti in domeniul drepturilor omului, intelectuali si opozanti din mai multe state, in special din Rusia, Cuba si Venezuela, Kasparov a avertizat Uniunea Europeana ca nu este posibila "o coexistenta pasnica cu un dictator care se comporta precum un animal de prada".

Putin "este insetat de sange si nu se va opri, el are nevoie de conflicte. Este singurul mod in care poate convinge publicul rus ca este indispensabil", a sustinut fostul campion la sah, care a renuntat in anul 2005 la aceasta activitate pentru a se alatura miscarii prodemocratie din Rusia.

"Nu se poate opri, pentru ca in clipa in care s-ar opri, s-ar considera slab in ochii rusilor. Din acest motiv, orice i s-ar oferi, singura sa optiune ...citeste mai departe despre "Celebrul Garry Kasparov, sah la Putin: Cat timp este la putere, nu va fi pace in Europa" pe Ziare.com

#Garry Kasparov Putin pace, #Kasparov Putin pace Europa , #Stiri International