Care sunt cele mai scumpe oraşe din lume. Mai multe zone din Europa au prins loc în top

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 07:46
343 citiri
Care sunt cele mai scumpe oraşe din lume. Mai multe zone din Europa au prins loc în top
New Yorkul este în vârf FOTO Pixabay

Hong Kong a fost devansat de New York, ca cel mai scump oraş la nivel global pentru expaţi, după patru ani în care s-a aflat pe prima poziţie.

Cea mai recentă cercetare privind costul vieţii realizată de ECA International a întocmit un clasament cu 207 oraşe pe baza unui coş de bunuri şi servicii de zi cu zi, achiziţionate în mod obişnuit.

Coşul include alimente, utilităţi, transport public şi nevoi de bază, cum ar fi bunurile de uz casnic.

Cercetarea îşi propune să ajute organizaţiile să calculeze alocaţiile pentru costul vieţii pentru cesionari, a spus compania de date.

”Hong Kongul a scăzut în clasamentul nostru, deoarece creşterea preţurilor bunurilor şi serviciilor de zi cu zi a fost temperată de scăderea costurilor de cazare în oraş”, potrivit raportului.

Totuşi, Hong Kongul şi-a păstrat poziţia de cea mai scumpă locaţie din Asia.

”Costurile pentru bunuri şi servicii în Hong Kong au crescut la niveluri maxime de mai mulţi ani, arătând că oraşul nu a fost ferit de valul de inflaţie pe care l-am văzut în întreaga lume în ultimul an”, a declarat Lee Quane, director regional pentru Asia la ECA Internaţional.

”În ciuda acestui fapt, Hong Kongul a scăzut în clasamentul nostru, deoarece creşterea preţurilor bunurilor şi serviciilor de zi cu zi a fost temperată de scăderea costurilor de cazare în oraş.”

Hong Kong-ul şi-a majorat ratele dobânzilor ipotecare pentru a ţine pasul cu Rezerva Federală a SUA – iar preţurile locuinţelor au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, în octombrie, pe măsură ce costurile împrumuturilor au urcat.

Raportul se bazează pe informaţiile colectate în martie, din 207 oraşe din 120 de ţări.

Locuitorii din Hong Kong au părăsit oraşul în masă anul trecut, din cauza restricţiilor Covid-19 şi a ceea ce ei văd ca o erodare a normelor democratice.

Singapore urcă în clasament

A doua cea mai scumpă locaţie din Asia este Singapore, care a urcat cu opt locuri faţă de clasamentul de anul trecut.

Singapore este, de asemenea, a cincea cea mai scumpă locaţie la nivel global, arată sondajul, marcând pentru prima dată când se ridică în primele cinci poziţii.

Această ascensiune a fost determinată în primul rând de ”costurile de cazare în creştere rapidă”, potrivit ECA.

Un raport recent al Centrului pentru Locuinţe din Asia Pacific al Institutului Urban Land (ULI ...citeste mai departe despre "Care sunt cele mai scumpe oraşe din lume. Mai multe zone din Europa au prins loc în top" pe Ziare.com

#orase scumpe, #expati, #New York , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc