Cele mai mari falimente provocate de criza financiara

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 10:50
1436 citiri
Cele mai mari falimente provocate de criza financiara

 Pentru unele companii, ca Lehman Brothers, falimentul a insemnat moartea. Activele lor valoroase au fost vandute, iar carcasa putreda a fost lasata la dispozitia administratorului, potrivit Mediafax.

In cazul altora, falimentul a fost mai mult ca un accident de masina, o etapa in care s-au scuturat de mizerie, au scapat de activele toxice, iar acum se pregatesc pentru o noua etapa de dezvoltare.

Marea recesiune, care a debutat in momentul prabusirii pietei creditelor neperformante, spargand bula imobiliara, a atras dupa sine un val de falimente, unele dintre ele fiind printre cele mai mari din Statele Unite.

Revista Forbes a intocmit un clasament al celor mai rasunatoare falimente, incepand din decembrie 2007, dupa datele oferite de Biroul National de Cercetare Economica, si prezinta stadiul in care se afla respectivele companii in prezent.

Lehman Brothers, cu active de 691,1 miliarde de dolari (data declararii falimentului - 15 septembrie 2008)

La trei ani de cand Lehman s-a prabusit, cele mai bune dintre activele acesteia apartin acum bancii de investitii Barclays Capital, in timp ce Nomura a preluat o parte din afacere, iar BlackRock a achizitionat iShares ETF.

Prabusirea Lehman Brothers a fost cel mai mare faliment din istoria Statelor Unite si a generat criza financiara mondiala care a urmat. 

#criza, #faliment, #lehman brothers , #Stiri International