Cele 5 optiuni pe care le are Trump in criza nucleara din Coreea de Nord

Joi, 06 Iulie 2017, ora 11:27
1395 citiri
Cele 5 optiuni pe care le are Trump in criza nucleara din Coreea de Nord
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele american, Donald Trump, trebuie sa rezolve problema Coreei de Nord, mai ales dupa ce Phenianul a lansat o racheta balistica intercontinentala chiar de Ziua Nationala a SUA.

Astfel, amenintarea nucleara a Coreei de Nord este tot mai serioasa, iar liderul de la Casa Alba trebuie sa actioneze.

Sky News trece in revista cinci optiuni pe care acesta le are pentru a rezolva criza.

Jurnalista Amanda Walker aminteste ca Trump a spus, la inceputul lunii ianuarie, ca, desi Coreea de Nord era in ultimele faze ale dezvoltarii unei rachete nucleare capabile sa ajunga in parti ale Statelor Unite, "asta nu se va intampla".

North Korea just stated that it is in the final stages of developing a nuclear weapon capable of reaching parts of the U.S. It won't happen!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2 ianuarie 2017

Insa, dupa jumatate de an, s-a dovedit ca Trump s-a inselat, iar tensiunile sunt mai mari decat oricand. In plus, nici declaratiile sale nu sunt in masura sa arate o linie clara.

La sfarsitul lunii aprilie, spunea ca "este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord", insa pe 1 mai a recunoscut ca "ar fi onorat" daca s-ar intalni cu Kim Jong Un.

Optiunea 1 - China

Intr-un mesaj postat, marti, pe Twitter, Trump a anuntat ca spera la o "miscare cu greutate" din partea Beijingului fata de Phenian. China este principalul partener comercial al Coreei de Nord.

Liderul de la Washington a afirmat in repetate randuri ca China ar trebui sa-si foloseasca influenta asupra vecinului sau. Donald Trump spera ca China sa "puna capat acestei absurditati o data pentru totdeauna".

....and Japan will put up with this much longer. Perhaps China will put a heavy move on North Korea and end this nonsense once and for all!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 iulie 2017

In plus, Trump a acuzat China ca prin intensificarea schimburilor comerciale cu Coreea de Nord submineza eforturile SUA.

Trade between China and North Korea grew almost 40% in the first quarter. So much for China working with us - but we had to give it a try!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5 iulie 2017

Insa Beijingul a dat de inteles ca nu ia in calcul vreo actiune in acest sens si pare interesat mai degraba de situatia din regiune decat de programele nuclear si de rachete ale Phenianului.

Astfel, noteaza sursa citata, SUA par ca si-au pierdut increderea in abilitatea Chinei de a schimba situatia. Mai mult, Beijingul a cerut Washingtonul ...citeste mai departe despre "Cele 5 optiuni pe care le are Trump in criza nucleara din Coreea de Nord" pe Ziare.com

#Donald Trump optiuni Coreea de Nord, #Trump rezolvare criza Coreea de Nord, #criza nucleara Coreea de Nord, #Coreea de Nord test racheta nucleara, #racheta intercontinentala Coreea de Nord , #Stiri International