Cel mai mare avion din lume construit vreodată, testat în SUA: Aeronava a bătut un nou record VIDEO

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 01:20
295 citiri
Cel mai mare avion din lume construit vreodată, testat în SUA: Aeronava a bătut un nou record VIDEO
Avionul Stratolaunch este cel mai mare din lume FOTO: Space

Cel mai mare avion din lume construit vreodată, care are anvergura aripilor de 117 metri, este un proiect extraordinar al viitorului transpus în prezent de o firmă din Statele Unite. Aeronava de transport denumită Stratolaunch Roc a marcat un nou record de teste, după ce a finalizat 6 ore de zbor pe cerul de deasupra deșertului Mojave din California.

Avionul Stratolaunch Roc a efectuat cel de-al doilea zbor de probă vineri, pe 13 ianuarie 2023, în timp ce transporta vehiculul de testare de separare Talon-A (TA-0) Acesta din urmă este o aeronavă reutilizabilă cu o lungime de 8,5 metri, care poate transporta sarcini utile la viteze hipersonice, potrivit Daily Mail.

Zborul este un pas semnificativ pentru progresul companiei către testul de separare și primul său zbor hipersonic cu TA-1 în prima jumătate a anului 2023. Obiectivele principale pentru zborul de vineri, care este a noua decolare a aeronavei, au inclus pentru prima dată zborul în afara zonei locale Mojave și evaluarea mediului de separare.

Cea mai mare frică a lui Putin: Șocul ce a cuprins Rusia acum un secol se vede la orizont VIDEO

Zachary Krevor, Chief Executive Officer și președinte al companiei Stratolaunch, a declarat: „Uimitoarea noastră echipă continuă să facă progrese în cronologia noastră de testare și prin munca lor grea ne apropiem mai mult ca niciodată de separarea în siguranță și de primul nostru test de zbor hipersonic”.

Talon-A este unul dintr-o serie de vehicule Talon propulsate de rachete dezvoltate de Stratolaunch, care pot atinge viteze de până la Mach 6, sau de șase ori viteza sunetului.

„Evaluarea amănunțită a condițiilor de eliberare va furniza date pentru a reduce riscurile și va asigura o eliberare curată și sigură a vehiculului Talon-A în timpul testelor viitoare”, a spus Krevor.

Veste mare de la NASA: Gaura de ozon cât Antarctica de deasupra Pământului, întorsătură neașteptată VIDEO

Cel mai mare avion construit vreodată în lume Stratolaunch Roc este mai lat decât un teren de fotbal. El cântărește 230.000 de kilograme în stare goală, dar ar putea decola cu o greutate maximă de peste 500.000 de kilograme. El are o lungime de 73 de metri, o anvergură a aripilor de 117 metri și o înălțime de 15 metri. Poate atinge viteza maximă de 850 de kilometri pe oră, iar raza de acțiune este de 1.900 de kilometri.

Avionul Stratoluanch are fuselaje duble asemănătoare unui catamara ...citeste mai departe despre "Cel mai mare avion din lume construit vreodată, testat în SUA: Aeronava a bătut un nou record VIDEO" pe Ziare.com

#cel mai mare avion, #cel mai mare avion din lume, #cel mai mare avion zbor, #avion Stratolaunch, #avion viitor, #desert mojave, #california , #Stiri International