Cel care a semnalat controversata discutie dintre Trump si Zelenski ar fi un agent CIA

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 08:24
946 citiri
Cel care a semnalat controversata discutie dintre Trump si Zelenski ar fi un agent CIA
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

Avertizorul de integritate care a semnalat controversata discutie telefonica dintre Donald Trump si omologul sau ucrainean, Volodimir Zelenski, apartine CIA, una dintre agentiile americane de informatii, si era repartizat la Casa Alba.

Potrivit New York Times, care se bazeaza pe trei surse cunoscandu-i identitatea, este vorba despre un barbat care intre timp s-a intors in cadrul Central Intelligence Agency (CIA).

Plangerea acestuia, care dateaza din 12 august si al carei continut a fost facut public joi, sugereaza in principal ca are o pregatire de analist, cunoaste in detaliu politica Statelor Unite pentru Europa si ca are o "buna intelegere" a politicii din Ucraina, a adaugat NYT.

Agentul serviciilor secrete americane a subliniat, de asemenea, ca nu a fost martor direct la discutia telefonica si ca a fost pus la curent in cadrul "relatiilor regulate inter-agentii".

Andrew Bakaj, unul dintre avocatii avertizorului de integritate, a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Transcriptul discutiei telefonice dintre Trump si Zelenski din 25 iulie a fost dat publicitatii ca urmare a scandalului declansat in SUA, in urma acuzatiilor ca Trump l-ar fi indemnat pe presedintele ucrainean ca autoritatile de la Kiev sa-l investigheze pe fiul fostului vicepresedinte democrat Joe Biden, posibilul sau rival la prezidentialele de anul viitor.

In urma scandalului declansat in SUA de acest caz, democratii, care detin majoritatea in Camera Reprezentantilor, au anuntat marti lansarea unei anchete oficiale in vederea punerii sub acuzare a presedintelui, care poate duce la destituirea acestuia (impeachment).

Trump, despre scandalul ucrainean: Destituirea pentru asta? E o gluma!Tete-a-tete Trump-Zelenski tragicomic la New York (Video)Trump considera ca stenograma convorbirii cu Zelenski dovedeste ca n-a facut nicio presiune asupra acestuia ...citeste mai departe despre "Cel care a semnalat controversata discutie dintre Trump si Zelenski ar fi un agent CIA" pe Ziare.com

#Donald Trump discutie presedinte Ucraina, #a gent CIA discutie Trump Zelenski , #Stiri International