Cei mai bogati 100 de oameni din lume pot scapa planeta de saracie

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 14:00
2837 citiri
Cei mai bogati 100 de oameni din lume pot scapa planeta de saracie
Foto: Novinite.com

Numai un sfert din veniturile obtinute anul trecut de primii 100 dintre cei mai bogati oameni din lume ar fi de ajuns pentru eradicarea saraciei pe plan mondial, a estimat organizatia caritabila de combatere a saraciei Oxfam, cu sediul in Marea Britanie.

Venitul net al primilor 100 cei mai bogati oameni din lume a atins anul trecut 240 miliarde de dolari, potrivit BBC.

In acelasi timp, dupa cum mentioneaza Oxfam, paturile sarace ale populatiei din lume castiga mai putin de 1,25 de dolari pe zi.

Oxfam este o asociatie internationala care grupeaza 15 organizatii ce activeaza in mai mult de 90 de tari din intreaga lume, avand ca obiectiv problemele legate de saracie si inechitatea conexa acestora pe plan mondial.

De fapt, Oxfam a fost fondata in orasul britanic Oxford in 1942 sub titulatura Comitetul Oxford pentru combaterea foametei. Prima sarcina a comisiei a fost sa convinga guvernul britanic sa permita acordarea unui ajutor alimentar pentru cetatenii infometati din Grecia ocupata de nazisti, in ciuda blocadei aliate. Primul comitet Oxfam din afara Regatului Unit a fost infiintat in Canada in anul 1963.

#saracie in lume, #eradicare saracie, #venituri bogatii lumii, #cei mai bogati oameni din lume, #diferenta bogati saraci , #Stiri International