Cehia se teme de amestecul Rusiei in apropiatele alegeri. Ce masuri a luat

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 14:07
1785 citiri
Cehia se teme de amestecul Rusiei in apropiatele alegeri. Ce masuri a luat
Foto: Arhiva/Pixabay

De frica amestecului Rusiei in apropiatele alegeri, Cehia a infiintat o unitate speciala care sa combata stirile false si sa dea in vileag stite-urile de propaganda care au legatura cu Rusia.

Guvernul urmareste, prin infiintarea acestei unitati speciale, sa opreasca raspandirea stirilor false mai ales legate de imigranti, stiri raspandite de pe site-uri sustinute de guvernul rus, arata The Guardian.

Centrul Impotriva Terorismului si Amenintarilor Hibride va fi subordonat Ministerului de Interne si isi va incepe activitatea la 1 ianuarie. Infiintat cu cateva luni inainte de alegerile generale din octombrie 2017, centrul va avea 20 de specialisti. Acesta va functiona intr-o cladire folosita pentru interogari de catre fostul regim comunist in timpul Razboiului Rece.

Oficialii cehi sunt convinsi ca in spatele a 40 de site-uri de limba ceha, care prezinta ...citeste mai departe despre "Cehia se teme de amestecul Rusiei in apropiatele alegeri. Ce masuri a luat" pe Ziare.com

#Cehia centru combatere stiri false, #unitate speciala stiri false Cehia, #amestec Rusia alegeri generale Cehia, #stiri false Cehia, #siteuri stiri false Rusia , #Stiri International