Cehia isi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, in trei pasi. Ce spune Ministerul de Externe

Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 23:44
1244 citiri
Cehia isi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, in trei pasi. Ce spune Ministerul de Externe
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele Cehiei, Milos Zeman, a anuntat, miercuri seara, ca sediul ambasadei din Israel va fi mutat de la Tel Aviv la Ierusalim, in trei pasi.

Milos Zeman spune ca mutarea va consta in trei pasi: mai intai, se va deschide un Consulat onorific la Ierusalim, luna viitoare. Apoi vor fi relocate alte institutii ale Cehiei. Ultima etapa va fi mutarea ambasadei propriu-zise, dar nu a dat o data fixa, scrie Ynetnews.com.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu si-a exprimat speranta ca mutarea ambasadei va fi facuta pana la finalul anului, intr-o scrisoare adresata presedintelui ceh.

Vestea vine in contextul in care guvernul Romaniei a adoptat un Memorandum prin care analizeaza oportunitatea relocarii ambasadei la Ierusalim.

"Republica Ceha a decis sa deschida in luna mai un consulat onorific in Ierusalimul de Vest si, inainte de finalul anului, un Centru Ceh, de asemenea in Ierusalimul de Vest", a precizat Ministerul de Externe, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Aceasta decizie "nu are nicio influenta asupra acordului final asupra Ierusalimului".

"Republica Ceha respecta pe deplin pozitia comuna a Uniunii Europene care considera Ierusalimul drept viitoare capitala a doua state, adica statul Israel si viitorul stat Palestina", continua comunicatul mentionat.

Citeste mai departe despre "Cehia isi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, in trei pasi UPDATE Ce spune Ministerul de Externe" pe Ziare.com.

#Israel Cehia ambasada, #Tel Aviv Ierusalim , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  5. Industria de bunăstare prinde avânt în România. Un trend cunoscut ascunde nereguli imense
  6. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  7. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”
  8. Un nou glonț tras de Bruxelles în piciorul economiei europene? Marii producători de automobile trag semnalul de alarmă
  9. Începe haosul! Se închide traficul de pe Valea Oltului. Care sunt rutele ocolitoare și variantele cu trenul
  10. Mai săraci din 2025. Noile taxe și impozite ce ar urma să fie impuse de guvern, după alegeri: „O fraudă de proporții istorice!"