Cehia introduce noi masuri de securitate pe aeroporturi. Costa 30 de milioane de euro

Marti, 25 Iulie 2017, ora 07:45
1020 citiri
Cehia introduce noi masuri de securitate pe aeroporturi. Costa 30 de milioane de euro
Foto: Airport Karlovy Vary

Guvernul ceh a aprobat, luni, introducerea unor sisteme de identificare a numerelor de inmatriculare ale vehiculelor si a trasaturilor faciale la aeroporturile internationale din provincie.

Toate aeroporturile internationale din Cehia vor fi dotate si cu scanere pentru documentele de identitate si cartile de imbarcare, informeaza Xinhua.

Premierul Bohuslav Sobotka a anuntat intr-o conferinta de presa ca noile masuri de securitate vor costa aproximativ 672 de milioane de coroane (circa 25,5 milioane de euro).

Fondurile necesare vor fi asigurate de Guvern, iar sistemele vor fi functionale inainte de sfarsitul anului 2020.

Alte 89 milioane de coroane (3,4 milioane de euro) sunt prevazute pentru modernizarea securitatii pe aeroportul din Praga.

Potrivit Ministerului de Interne, aeroporturile internationale din Karlovy Vary, Brno, Ostrava si Pardubice nu au sisteme de securitate suficient de bine integrate, au o capacitate redusa de control al obiectelor periculoase si substantelor chimice, nu sunt acoperite de detectoare de radiatii si prezinta deficiente in privinta accesului in zonele interzise publicului.

Ministerul intentioneaza sa le aduca la acelasi nivel cu aeroportul international din Praga din punct de vedere al sigurantei.

Citeste si Cat de dure trebuie sa fie masurile de securitate pe aeroport? ...citeste mai departe despre "Cehia introduce noi masuri de securitate pe aeroporturi. Costa 30 de milioane de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeroporturi Cehia securitate , #Stiri International