Cehia ar putea primi 15.000 de imigranti, Croatia nu mai poate primi deloc

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 19:10
580 citiri

Cehia ar putea primi 15.000 de imigranti, dar numai pe aceia ce pot acoperi deficitul de forta de munca, in vreme ce Croatia nu mai poate primi imigranti deloc.

Ministrul ceh al Drepturilor Omului, Jiri Dienstbierm, a declarat joi ca tara sa ar putea primi circa 15.000 de refugiati, subliniind insa ca o eventuala decizie in acest sens nu are in vedere cotele obligatorii de refugiati, respinse in continuare de Republica Ceha.

El a mentionat ca, potrivit estimarilor mediului local de afaceri, ar fi nevoie de circa 100.000 de lucratori calificati, iar companiile cehe ar putea angaja imediat cel putin 5.000 de refugiati care detin o calificare in anumite domenii, cum ar fi sirienii, intrucat multi dintre ei sunt deja calificati.

Croatia, noua tinta a invaziei imigrantilor: Mii de oameni au sosit intr-o singura zi

Oficialul a tinut sa precizeze ca o posibila decizie in acest sens poate fi luata numai in mod voluntar de guvernul de la Praga si de respectivii imigranti daca ...citeste mai departe despre "Cehia ar putea primi 15.000 de imigranti, Croatia nu mai poate primi deloc" pe Ziare.com

#imigranti Croatia limita, #Cehia primire imigranti , #Stiri International