Cea mai grea slujba din lume: omul care trebuie sa aduca pacea

Duminica, 02 August 2015, ora 22:30
879 citiri
Cea mai grea slujba din lume: omul care trebuie sa aduca pacea
Foto: ONU

Cand Staffan de Mistura a fost numit reprezentant special al ONU, a incoltit si speranta pentru pace. Acum, un an mai tarziu, de Mistura nu are niciun plan pe masa si se confrunta cu critici dure. A esuat diplomatia sa inovatoare sau pacea este pur si simplu o misiune imposibila?

In iulie 2014, Staffan de Mistura, in varsta de 68 de ani de ani, se bucura de pensionare pe insula Capri, cand a primit un telefon de la fostul sau sef, secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, care i-a oferit ceea ce ar putea fi cel mai dificil loc de munca din lume, scrie The Guardian.

Diplomatul italiano-suedez a lucrat sub Ban Ki Moon ca sef al misiunii ONU in Afganistan si Irak. Acum, i s-a propus sa fie un fel de trimis special al ONU in Siria si sa gaseasca o solutie de pace pentru unul dintre cele mai sangeroase razboaie contemporane.

ONU avertizeaza: Infometarea populatiei, metoda de razboi

De Mistura a ezitat la inceput. Dupa 42 de ani de munca si dupa 19 misiuni umanitare in zonele de ...citeste mai departe despre "Cea mai grea slujba din lume: omul care trebuie sa aduca pacea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Staffan de Mistura pace Siria, #Staffan de Mistura diplomat Siria , #Stiri International