CE va inaspri controlul asupra agentiilor de rating si reglementarile in sectorul financiar

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 09:18
1016 citiri
CE va inaspri controlul asupra agentiilor de rating si reglementarile in sectorul financiar

Comisia Europeana (CE) va anunta, miercuri, ca va inaspri controlul asupra agentiilor de rating si va extinde limitarile privind pachetele salariale in sectorul financiar, pentru a include pe langa banci si domeniul asigurarilor, au declarat pentru Reuters surse europene, precizeaza Mediafax.

O parte a liderilor Uniunii Europene s-au saturat de progresul lent al reglementarii industriei financiare, acuzata de declansarea celei mai grave recesiuni economice din ultimele decenii.

Comisarul european responsabil pentru reformarea reglementarilor in sectorul bancar, , va anunta noi masuri pentru schimbarea industriei in incercarea de a mentine impulsul pentru restructurari, au afirmat sursele citate.

Barnier va cere miercuri, in timpul unei conferinte comune cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso, planuri de a extinde controlul in sectorul financiar si asupra pachetelor salariale din domeniul asigurarilor.

Oficialul va prezenta un raport care sublinieaza necesitatea unor "noi eforturi in abordarea acestei probleme" si promite "masuri legislative similare pentru remuneratiile din sectorul non-bancar al industriei financiare".

Barnier va sublinia si plasarea agentiilor de rating sub supravegherea unei noi autoritati, masura care, considera oficialii europeni, va intari controlul unui sector criticat pentru retrogradarea tarilor europene in perioada in care statele membre ale blocului comunitar pregateau un pachet financiare pentru sustinerea tarilor din zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agentii rating declansare criza reglementari , #Stiri International