Ce urmeaza pentru Macron: Preluare de putere la Arcul de Triumf si o vizita la Merkel

Luni, 08 Mai 2017, ora 16:56
1470 citiri
Ce urmeaza pentru Macron: Preluare de putere la Arcul de Triumf si o vizita la Merkel
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

Transferul puterii catre Emmanuel Macron va avea loc duminica, la Palatul Elysee, a anuntat, luni, presedintele in exercitiu Francois Hollande, in marja ceremoniilor de 8 mai de la Arcul de Triumf, la Paris, la care asista impreuna cu succesorul sau.

Seful statului a declarat in cursul ceremoniilor ca resimte "multa emotie" fata de "cursul de urmat" al lui Emmanuel Macron, care, in cariera sa politica, l-a "urmat", apoi "s-a emancipat" fara sa tradeze si "a fost ales", informeaza News.ro, citand AFP.

"Eu voiam ca Emmanuel Macron sa fie acolo cu mine, alaturi de mine, pentru ca o flacara sa-i fie predata, daca tot suntem alaturi de aceasta flacara" a Soldatului Necunoscut, a declarat presedintele in exercitiu, intervievat de France2.

Citeste si Cine este Emmanuel Macron, noul presedinte al Frantei: un OZN politic sau un iluzionist?

Intrebat daca Macron este "mostenitorul" sau, Hollande s-a aparat spunand ca nu vrea sa-l "capteze pe Emmanuel Macron".

"Este adevarat ca m-a urmat in acesti ultimi ani, cand eram eu insumi candidat, apoi presedinte. El a fost ministru intr-un guvern", a subliniat seful statului.

"Dupa aceea s-a emancipat, a vrut sa le prezinte un proiect francezilor. El s-a prezentat in fata lor. El a fost ales. El este presedintele", a continuat Hollande.

"Lui ii revine acum, imputernicit de experienta pe care a acumulat-o alaturi de mine, imputernicit de asemenea de ceea ce avem impreuna, sa-si continue marsul", a spus el.

Intrebat daca fostul sau consilier nu l-a tradat prezentandu-se in alegerile pentru fotoliul de la Elysee, Hollande a spus: "Nu, el a facut ceea ce gandea sa faca. Asa cum a facut cand era alaturi de mine, iar apoi singur. Iar, acum, impreuna cu francezii. Iar eu ii adresez toate urarile mele de succes".

Daca Macron are nevoie de "sfaturi", "va fi intotdeauna binevenit, iar eu voi fi intotdeauna alaturi de el", a declarat presedintele in exercitiu.

Despre ce va face in ziua de dupa trasferul puterii, acesta a raspuns: "Voi fi un cetatean al Frantei si voi fi atent la situatia tarii mele. Voi fi pregatit sa raspund tuturor solicitarilor care imi vor fi adresate, cu scopul de a fi util, insa nu suntem acolo. Pentru moment, Emmanuel Macron este cel care are responsabilitatea tarii".

Vezi si ce a promis Macron in primul sau discurs de dupa alegerile de duminica

Presedintele si-a marturisit "emotia" de a prezida ultima ceremonie de 8 mai "si, apoi, multa emotie, sa o spunem deschis, foarte desc ...citeste mai departe despre "Ce urmeaza pentru Macron: Preluare de putere la Arcul de Triumf si o vizita la Merkel" pe Ziare.com

#Macron presedinte Franta, #Macron alegeri Franta, #Macron vizita Germania , #Stiri International