Ce spune Ministrul de Finante de posibilitatea scumpirii creditelor si soarta romanilor din UK

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 10:45
1076 citiri
Ce spune Ministrul de Finante de posibilitatea scumpirii creditelor si soarta romanilor din UK
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul roman de Finante, Anca Dragu, da asigurari ca nu exista niciun motiv pentru care creditele ar putea sa se scumpeasca din cauza Brexit-ului si afirma ca impactul acestuia asupra economiei Romaniei este scazut pe termen scurt si mediu.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ministrul de Finante a vorbit despre posibilitatea scumpirii creditelor sau chiar a dublarii ratei creditelor la programul "Prima Casa", despre care s-a speculat in mass-media.

"Nu vad un motiv pentru care sa asistam la o asemenea scumpire. A fost o reactie imediata a pietelor dupa referendum, am vazut ceva volatilitate pe toate pietele, mai putin in Romania. De ce avem volatilitate scazuta? Pentru ca Romania se bucura de rezerve valutare si de rezerve de finantare.

Ministerul de Finante acopera circa 4 luni de finantare, noi nu suntem fortati sa iesim pe piata atunci cand piata e potrivnica. Politica prudenta da roade in cazul Romaniei, ne bucuram de o contagiune foarte scazuta", a ...citeste mai departe despre "Ce spune Ministrul de Finante de posibilitatea scumpirii creditelor si soarta romanilor din UK" pe Ziare.com

#ministru Finante scumpire credite Brexit, #Anca Dragu Brexit economie Romania , #Stiri International