Ce sens a avut si cui a folosit diversiunea prounionista din weekend?

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 17:10
796 citiri

Duminica, 30 octombrie, in Republica Moldova vor avea pentru prima data in 20 de ani alegeri pentru pozitia de presedinte al tarii.

Cetatenii vor vota direct persoana care va fi sef al statului pentru viitorii patru ani. O modificare a Constitutiei stipuleaza alegerea presedintelui in mod direct de catre cetateni si renuntarea la alegerea acestuia de catre Parlament.

Confruntarea electorala din micuta republica ex-sovietica, fost teritoriu romanesc pana in iunie 1940, se desfasoara pe un front nationalist.

Exista partida romanilor, o majoritate impartita in sustinerea mai multor partide pro-europene, si o minoritate rusa importanta, 30%, care il sustine pe Igor Dodon, presedintele Partidului Socialistilor.

In alegerile din Republica Moldova au interese strategice atat Vladimir Putin, care doreste sa controleze si sa puna presiune pe flancul estic al Uniunii Europene, dar si SUA, UE si NATO care doresc o integrare a Moldovei in Europa si o consolidare politica si militara a ...citeste mai departe despre "Ce sens a avut si cui a folosit diversiunea prounionista din weekend?" pe Ziare.com

#unire Romania Moldova, #Basarabia, #jandarmi, #proteste Bucuresti , #Stiri International